Wednesday, 28 September, 2022

Hold insekterne væk


sø

Det er almindeligt kendt, at der er mange insekter og specielt myg nær ferskvand. Ligesom vi mennesker holder af vandet, så gør insekterne det også. Nogen gange for insekterne dog forvildet sig ind i menneskeboliger, til stor gene for menneskene.

Insektnet til dine vinduer er vejen frem

Hvis du bor tæt på naturområder eller nær ferskvand, så vil du opleve, at der er mange insekter i dit område. Det kan være til stor gene for mennesker at have insekterne indendørs. Nogle er meget allergiske overfor insektbid og vil reagere kraftigt på at blive bidt af et insekt. Andre synes blot de er ulækre og vil helst være fri for dem i deres hjem. Det kan du heldigvis nemt blive med insektnet til vinduer. Med instektnettet for dine vinduer kan du nemlig stadig have åbne vinduer og nyde den friske sommervind, helt uden at du skal bekymre dig om at få besøg at insekter i din stue eller i dit køkken.

skov sø

Hvor skal man sætte insektnettet oppe henne?

Hvor skal man sætte insektnettet op henne, tænker du måske. Du sætter det op ved alle de vinduer og døre, du holder af at kunne have stående åbne, når det er varmt udenfor. Du kan nemt komme ind og ud af døren, selvom du monterer et insektnet. Du åbner blot for insektnettets udgang, når du skal igennem døren og lukker det til igen, når du er inde eller ude. På den måde kan du sagtens have døren stående åben og undgå alt for meget varme i din stue, uden at du bliver generet af insekter om aftenen og natten.

Hvorfor søger insekterne ind i vores boliger?

Insekterne bliver tiltrukket af lys, og derfor vil de søge mod vores bolig om aftenen, hvor mørket er faldet på, mens der stadig er lys indendørs hos dig. Det er specielt om aftenen, når solen er gået ned, at du kan få luftet godt ud i huset og få den kølige vind ind. Men det er problematisk, at det samtidig er her, hvor mange insekter vil blive draget mod dit tændte lys og dermed ind gennem dine vinduer.

Dette problem undgår du dog fuldkommen, hvis du har sat insektnet op i de vinduer, du har åbne. Hvis du har sat mange insektnet op i din bolig og på hver sin side af huset, så vil du sagtens kunne lave en god udluftning og dermed kunne sove i den kølige brise fra sommernatten.

Kender du det med, at du har sovet med åbent vindue om natten og så vågner op med en masse myggestik? Dette problem undgår du også fuldstændig med insektnet til dine vinduer. Tænk sig aldrig mere at vågne op fra en god nat for så at opdage, at man har haft myg på besøg i løbet af nattens mulm og mørke. Du er dog ikke garanteret at undgå myggestik, når du opholder dig udendørs. Husk derfor altid at have noget kløestillende hjemme hos dig selv, så du ikke skal være generet af et eventuelt myggestik.