Tuesday, 27 September, 2022

Badeværelset er særligt


badeværelse

Badeværelset er et særligt rum. Det er her, man tager sig tiden til den ekstra selvforkælelse. Derfor er det vigtigt, at boligens badeværelse er det sted, der omfavner behovet. Med et natursten badeværelse får man indtaget naturelementerne, og disse skaber en særlig varme samt rustikhed.

Naturen bliver en del af hjemmet

Naturen bliver i højere og højere grad en del af hjemmet. Det ses især på mængden af planter, folk tager ind i deres bolig. Der er ikke grænser for, hvor mange planter, man kan have stående indendørs.

Dette naturaspekt gør sig gældende i alle rum. Det er ikke kun i stuen, at naturen ses i form af planter. Det er helt generelt de materialer, der gøres brug af. Træ er en klassiker, og der er ikke den måde, man ikke udnytter det lækre materiale på. Heldigvis er man også kommet til et punkt, hvor man ikke længere underlægger sig den gamle moderegel om ikke at mixe træsorter. Dette er sågar blevet en stil at gøre netop dette. Men det er ikke kun træ, der er en favorit i indretningen.

mørkt badeværelse

Hvad er dit behov?

Alt efter hvilken konstellation, det pågældende hjem består af, er der nogle forskellige behov. Disse behov svinger fra hvert rum, men de er værd at have i mente, når der skal tages en beslutning om, hvordan rummet skal indrettes. På et badeværelse bruges der faktisk overraskende meget tid, så for mange er dette et vigtigt rum. Men selvfølgelig vigtig på forskellige måder.

Hvis man er en stor familie med mange børn, er der meget trafik på badeværelset om morgenen og derfor er det også vigtigt med meget plads, så flere kan børste tænder og gøre sig klar på samme tid. Derudover er det vigtigt, at materialerne er praktiske, så der nemt kan gøres rent, og desuden at der ikke hurtigt kommer til at fremstå beskidt.

Indret dit badeværelse i naturens ånd

Når man er kommet frem til, hvilke behov og hvilken stemning, man ønsker, skal dominere på badeværelset, skal man til at dykke ned i detaljerne, da de jo i sidste ende kommer til at udgøre stemningen.

Naturen skal selvfølgelig i spil, når der skal vælges materialer. En god måde at tage det første valg om naturelementerne, er at vælge den natursten, gulvet skal belægges med. Her kan der b.la. Vælges mellem granit, marmor eller skifer.

Hvordan rengør man natursten?

Selvom natursten er så famøse, er der også en bagside ved dette valg, når det kommer til rengøringen, medmindre man sætter sig ind i denne del. Derfor beskrives her, hvordan man bedst muligt fjerner snavs fra naturstenene: den naturlige kalk, der findes i stenene, skal helst ikke nedslibes, derfor er det bedst at bruge alkalisk afkalker i og med, at den har en højere pH-værdi og derfor ikke skader stenene. Dette middel blandes med vand og påføres. Herefter skal det sidde i nogle minutter før man begynder at skrubbe med en slibesvamp. Til sidst skal der blot vaskes med rent vand.