Tuesday, 27 September, 2022

Gør håndarbejde til din hobby


håndarbejde

Mangler du en hobby, måske en du faktisk slapper af med, ikke en du bliver stresset af? Så skulle du måske overveje at hoppe med på bølgen af strikning, hækling og syning.

Nogle dage er hårde end andre, specielt hvis du udfordrer dig selv meget med en opskrift. Men generelt er det meget afstressende at bruge sine hænder.

Når du fokuserer på en ting, som du sidder og fumle med for dig selv, vil det oftest opleves meget afslappende. Giv det et skud.

Det basale skal være på plads

For at komme i gang skal du selvfølgelig have de forskellige ting. skal du strikke, skal du købe dig nogle strikkepinde.

Er det derimod syning, du synes lyder interessant, så skal du have fat i noget at sy med og nogle gode nåle. Gode synåle kan du finde på https://www.skindhuset.dk/produkter/99-naale/.

Der kan du også blive klogere på, hvilke nåle du skal bruge på forskellige tidspunkter. Det giver en god forståelse af det fag, du har bevæget dig ud i.

Derefter skal du have et sted, hvor du kan slappe af og arbejde i fred og ro. Du kan hækle, hvor du vil. Men det er bare federe ved et bord med noget musik eller på terrassen med solen.

Du kan hækle og strikke alle steder i toget, på en cafe, i sommerhuset, hvor som helst. Men det betyder ikke, at alle steder er lige optimale, slet ikke hvis du gerne vil stresse af imens.

Når det kommer til syning, skal du bruge et bord, en symaskine (helst) og nogle gode synåle. Så det er lidt mere krævende for pladsen, til gengæld er hastigheden hurtigere, og projekterne typisk større.

synåle

Håndarbejde giver ro i sindet

Du kender det, når du går ture i naturen, parken, stranden eller slapper af i haven. Der er noget i bare at slappe af, rydde hovedet og kun fokusere på at gå, læse eller bare kigge ud i luften.

Det er i hvert fald mindfulness. At bruge hænderne har lidt samme indvirken på os.

Fordi vi kan klare hovedet og kun skal fokusere på en ting. Vi har ikke tid til at tumle rundt med problemer eller fokusere alle mulige andre steder hen. For der er noget i dine hænder eller på bordet under synålen, der kræver din opmærksomhed.

Giv den din opmærksomhed, og som en sidepræmie har du masser af gode gaver eller noget nyt tøj til dig selv.

Brug dine nåle!

Skal du være syerske, bare i din hobby. Så kræver det specielt en ting fra dig, du skal bruge dine nåle.

Hvis ikke de bliver brugt, er det ikke meget ved. Så kan du lige så godt lade være eller sælge dine nåle til nogen, der bruger dem.

Så når du har fundet din nye hobby, om det er hækling, syning eller strikning. Skal du bare komme i gang så hurtigt som muligt og blive ved.

Det er aldrig skidesjovt med en ny hobby eller noget som helst i starten. Når du bliver god, så bliver det rigtig sjovt.