Wednesday, 28 September, 2022

Denne vin skal du vælge, hvis du vil imponere vennerne


god vin

Der er ikke noget bedre end at få mulighed for at hænge ud sammen med vennerne en god aften og spise lidt lækker mad, imens der bliver tømt et par flasker et eller andet. Men hvad skal der egentlig være inde i disse flasker? Er du og vennerne vilde med gode som for eksempel pinot noir eller er det mere en gin og tonic der lige er sagen?

Og selv hvis det er vin I skal have fat i, hvilken vin er det så det skal være? Skal den passe til maden eller mere til jeres smagsløg?

Læs med her og få gode ideer til hvad det er du skal drikke når du er sammen med vennerne til hyggeaften.

Gode vine

Hvis du og de andre af dine venner er meget glade for vinde, så er en god rød eller hvidvin lige sagen. En vin som for eksempel pinot noir kan være med til at få jer i den helt rette stemning og vi kan virkelig sætte dets præg for jer. En god vin som pinot noir kan være med til at sikre jer, at i får en rigtig god aften i hinanden selskab.

Hvis i er lidt uenige om hvilken slags vin der skal på bordet, så kan i også passende prøve jer frem med en række forskellige vine. Tag hver især en flaske med og gå så ellers i gang med at prøvesmage ved hinanden. Aftal gerne på forhånd hvad i tager med, så i ikke ender med at få den samme vin to gange. Den ene kan for eksempel tage en pinot noir med og en anden en vin fra Californien.

premium vin

Ingen spiritus?

Måske skal der alligevel ikke en pinot noir på bordet. Ja, måske skal der endda ikke engang spiritus på bordet.

I Danmark har vi en god tradition for at drikke lidt, imens vi er sammen. Nogle vil nok mene at vi gør det lidt for meget og der er da også individer, som ikke rigtig bryder sig om det at drikke. Det kan være at de enten har et problem med det, de ikke kan tåle det eller måske bare ikke kan lide smagen.

Uanset hvad kan det sagtens være, at der ikke skal spiritus som pinot noir på bordet. Måske er det fint nok hvis der er lidt alkoholfri vin på bordet, imens andre – som gerne vil drikke – drikker af deres pinot noir. Men måske skal der slet ikke noget på bordet og i vil alle hellere nøjes med vand, sodavand eller lignende.

Det er en god ide lige at få en fornemmelse på din vennegruppe med hvad det er der skal på bordet. Det er ikke alle der har de samme forventninger til, hvad der drikkes på en sådan hyggeaften.

Det kan derfor godt betale sig lige at række ud inden i mødes og spørge, om alle er okay med at drikke pinot noir eller om nogle ville foretrække en kold øl. Eller måske er der nogen der slet ikke vil have alkohol på bordet. Så er det også meget vigtigt at vide.