Wednesday, 28 September, 2022

Skal du have en træterrasse?


træterrasser

Det er ofte et svært valg, når det handler om terrassen i haven. Terrasser skal gerne holde i mange år og skabe rammerne for mange gode stunder i haven. Derfor kan det være meget svært at vælge, når det handler om terrassen. Det er ikke noget, man sådan lige gør om igen med det samme, i hvert fald ikke uden omkostninger forbundet hermed. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle gode overvejelser inden du vælger den endelige type af terrasse. Hvis du allerede har besluttet dig for, at du gerne vil have en træterrasse i haven, så de med her, hvor du får en lille guide til valg af placering, materialer osv. 

Placering af træterrassen – overdækket eller åben?

Når du skal vælge, hvor din terrasse skal være, kan du med fordel tænke forskellige faktorer ind. F.eks. kan du overveje, om du ønsker at terrassen skal være placeret på solsiden af huset, i læ eller et sted i haven, hvor der kommer meget aftensol. Du kan også overveje, om den skal være i forlængelse af boligen eller placeret et andet sted i haven. Der er også mulighed for begge dele, så du kan vælge flere placeringer og derfor flere muligheder for sol på forskellige tidspunkter af dagen.

træ

Hvilken type skal man vælge?

Når du skal til at vælge træterrassen, skal du tage stilling til de mange forskellige trætyper, der findes. Der findes f.eks. træterrasser i trykimprægneret træ og med forskellige terrassebrædder såsom lærk, fava amargosa, jatoba, red balau, cumaru, ipe, thermoask, nordic deck shield komposit og sirius plank komposit. Den nævnte remse kan for mange lige så godt virke som russisk, og det kan være vanskeligt at holde hovedet koldt. Heldigvis er det gjort nemt for dig på hjemmesiden tidligere linket i artiklen. Der kan du læse mere om de forskellige typer, og hvordan de forskellige typer kommer til udtryk i træterrassen.

Indkøb af træterrassen – hvad koster det?

Når du skal vælge træterrasse, afhænger nogle af dine valg af, hvad du har budgetteret. Forskellige trætyper giver forskellig pris, så det er vigtigt at have med i overvejelserne særligt hvis du har et lavt budget for din træterrasse. Den endelige pris kan også påvirkes af træterrassens størrelse, andre materialer særligt terrassebrædderne, om du selv bygger terrassen, eller om du får en professionel til at bygge terrassen.

Prisberegner

Når du skal indhente prisen, kan det godt komme til at tage noget tid, hvis du skal indhente ved mange firmaer. Heldigvis kan du få en ca. pris beregnet ud fra dine valg, ved at tilgå den prisberegner, der er på hjemmesiden linket tidligere i artiklen. Så kan du få et lille overblik over hvor du er henne ift. prisen, og om du allerede fra starten er nødt til at lave nogle justeringer. Prisen kan beregnes ud fra den forudsætning, at der er tale om en enkelt, kvadratisk terrasse i niveau, uden trapper, særlige læggemønstre og lignende. Et priseksempel på en træterrasse er f.eks. 53.125,00 kr. alt inkl. for en 30 m2 Ipe træterrasse, monteret på hårdtræs reglar, med synlige skruer.