Wednesday, 28 September, 2022

Få overblik over din renovering af badeværelse


renovering af badeværelse

Går du med tanker om at påbegynde en renovering af badeværelse, men synes at lyder som en ordentlig mundfuldt? Så er du med sikkerhed ikke den eneste. Det kan virke uoverskueligt og som et enormt projekt, men så snart idéerne er på tegnebrættet, er det måske ikke så hektisk endda.

Sådan kommer du i gang

Så snart du har taget beslutningen om, at din renovering af badeværelse skal være en realitet, så er det med at danne sig et overblik – det overblik får du nedenfor:

Find din entreprise

Hvis du ikke selv er den største ”handyman”, så skal du ud og finde professionel hjælp til renovering af badeværelse. Det kan virke som et stort gedemarked at skulle finde hoved og hale i dét – men det kan nu lade sig gøre. Måske du kender en lokal VVS-installatør, måske en fra din familie er i faget? Hvis ikke, kan du helt sikkert finde et firma i nærheden på internettet. 

Find din stil

Så snart du har styr på entreprisen, kan du begynde at finde ud af hvordan de specifikke ting skal se ud i designs, farver og stilarter.

Hvad er dine drømme?

Det kan være et svært valg at skulle vælge hvordan tingene skal se ud. Der findes trods alt et hav af forskellige vægfarver, fliser, brusehoveder, håndvaske, greb og knage – derfor er det ikke altid lige til, og det kan virke som et stort valg.

DU har helt sikkert en smag eller stil som du hælder til, men derfra er der stadig uendelige muligheder og kombinationer heraf.

Hvis du skal have en komplet renovering af badeværelse er der en masse valg, der skal tages. Mens VVS’erne klarer de praktiske og mere tekniske ting, kan passende tænke over designet.

Du kan tage tingene i følgende rækkefølge:

  • Vægge, loft og gulve (materiale, farve, antal, budget)
  • Toilet (farve, størrelse, funktion, budget)
  • Badeværelsesarrangement, håndvask og bordplade (materiale, farve, budget, størrelse)
  • Amature, vandhane og brusehoved (materiale, farve, funktion, budget, mål)
  • Knage og greb (materiale, farve, funktion, størrelse, antal, budget)
  • Diverse – håndklæder, affaldsspand, spejl, håndklædetørrer, vasketøjskurv, planter, nips, kunst, tandbørstekrus, sæbedispenser, toiletbørste, toiletrulleholder og lamper/lys

Hvis du har en særlig stil eller farve som du går efter, kan det være nemmere at skabe et harmonisk og dejligt rum, som afspejler din personlighed og ikke mindst dine behov.

nyt badeværelse

Kom i sving

Når du har styr på hvilke ting der skal ind på dit badeværelse ved renoveringen, er det med at få tingene købt og gjort klar, så de kan installeres og du kan indrette, så snart VVS-installatørerne er færdige med deres håndværksfaglige del af jobbet.

Der er altså mange processer og overvejelser i et sådant projekt som en renovering af badeværelse er. Hvis du følger din mavefornemmelse, og træffer nogle valg efter din smag, så kan det ikke gå helt galt – hvis altså du har en VVS’er til at klare det ”hårde arbejde”. Ellers er det bare om at få smøget ærmerne op og komme i gang.