Wednesday, 06 July, 2022

Tag din sygeplejerske praktik i udlandet 


sygeplejerske praktik

Er du ved at uddanne dig til sygeplejerske, men ved ikke, hvor du skal tage et praktikforløb? Du kan overveje at tage et forløb i udlandet. Med et forløb udenfor Danmark kan du få stor erfaring, der ikke kun er medicinsk, men også samfundsmæssig. Du får mulighed for at se, hvordan forskellige sundhedsvæsner fungerer og kan sammenligne dem med det danske sundhedsvæsen på godt og ondt. Du får oplevelser udover studiet og den medicinske teori. 

Praktik 

Et praktikforløb er en god måde at få erfaring. På et studieforløb giver praktik mulighed for at få en praktisk erfaring med den teori, der er blevet lært på studiet. Du får mulighed for at prøve ting i trygge rammer. På et praktikforløb er det tilladt at fejle uden for mange konsekvenser. Derfor er det et et godt sted at tage nogle chancer og forsøge at lære mest muligt. Det gør du bedst ved at prøve nogle ting, du ikke er vant til. Forskellige hospitaler og forskellige afdelinger kan alle give forskellige erfaringer. Jo flere ting du prøver under uddannelsen, jo mere sikker bliver du på, hvad du vil, når du er uddannet. Jo mere erfaring du samler under uddannelsen, jo mere succes får du bagefter. 

Udlandet   

Med en sygeplejerske praktik i udlandet kan du få erfaringer, der ikke er mulige at få i Danmark. På https://trymedics.dk/studerende/klinisk-praktik-i-udlandet-for-sygeplejestuderende/ kan du læse mere om og melde dig til sygeplejerske praktik i udlandet. Forløbet er på 4 uger, hvor du får mulighed for at komme på flere afdelinger, men også for at fokusere på det område, der interesserer dig. Du vil få en mentor, der leder dig igennem forløbet. Der vil desuden være en anden medstuderende med dig hele tiden, så du altid har nogen at dele dine oplevelser med. Der vil også være undervisning, så du får mulighed for at lære mere om strukturen i sundhedsvæsnet. Du får også masser af fritid til at opleve landet på spændende ture sammen med de andre studerende. En tur til udlandet giver dig den største erfaring og de fleste oplevelser i praktikforløb. Det giver dig mulighed for at udfordre dig selv og udvikle dig som person og ikke kun fagligt. 

Få forståelse for et andet sundhedsvæsen 

Med sygeplejerske praktik i et U-land får du erfaring med, hvordan et andet sundhedssystem fungerer, hvor der er færre midler, end vi har i Danmark. Det er en god måde at se verden på og få en ny erfaring, der ikke er mulig at få i Danmark. Du vil få viden om, hvilke udfordringer, der er med sundhedssystemet og på hospitalet. Derudover vil du få et indblik i, hvilke sygdomme, der bliver kæmpet med andre steder i verden og hvilke problemer, de har. Du får mulighed for at opleve, hvordan der bliver lavet operationer og konsultationer i et fremmed land. Samtidigt vil du altid være indenfor trygge rammer, da der vil være en person tilgængelig under hele forløbet, som du kan henvende dig til.