Tuesday, 09 August, 2022

Skab variation i dit studie med klinisk praktik i et U-land


TryMedics

Studietiden kan godt være lang, og det kan være sjovt, spændende og lærerigt at opleve noget andet, end det man er vant til at se i Danmark. Er du:  

  • Medicinstuderende 
  • Jordemoderstuderende 
  • Sygeplejestuderende 
  • Fysioterapeutstuderende 
  • Tandlægestuderende 

Så kan du gennem TryMedics tage et praktikophold i enten Uganda eller på Zanzibar. I nogle tilfælde vil den kliniske praktik give dig merit, eller udgøre en del af den praktik du ellers skulle igennem herhjemme. I andre tilfælde vil du “bare” få en på opleveren, få lov at beskæftige dig med anderledes problemstillinger, få bredere erfaring og meget mere. En klinisk praktik i udlandet kan være et rart afbræk i hverdagen. Undersøg med din uddannelsesvejleder hvor længe du har mulighed for at være i praktik, og vælg 4 eller flere uger. 

Vilde oplevelser 

Udover at der selvfølgelig er fokus på faglighed og læring, så vil en klinisk praktik med Trymedics på enten Zanzibar eller i Uganda give dig nogle helt unikke oplevelser, som du ikke vil få ret mange andre steder. Kom f.eks. på safari, eller ud at dykke, oplev den afrikanske kultur, river raft på Nilen og meget mere. Du kan selvfølgelig selv vælge hvor meget du ønsker at opleve på din tur, men udover oplevelserne vil du have mulighed for at knytte venskaber med andre praktikanter fra TryMedics.

Faglige udfordringer 

I løbet af dit ophold med TryMedics vil du stifte bekendtskab med sundhedssystemet og de udfordringer der er lokalt, du vil også opleve en lang række problemstillinger som du måske aldrig ser herhjemme. Du vil blive udfordret på det niveau der matcher hvor langt du er i din uddannelse, og i forhold til dine kompetencer.   

Rejs under ordnede forhold 

Et praktikforløb i et andet land kan både virke overvældende og skræmmende, derfor er det en god ide at rejse under ordnede forhold og med en organisation, som du har tillid til, og som har gode erfaringer og anbefalinger.  

TryMedics har flere års erfaring med at sende studerende i klinisk praktik, og du får hjælp fra a-å både før, under og efter dit ophold. På destinationen er der sørget for bolig, mad, rengøring osv., så du ikke skal tænke på andet end at lære og opleve mest muligt. Inden afgang får du også hjælp og vejledning med alt det, du skal huske – f.eks. vaccinationer osv.   

Gode tips til hvad du selv skal huske 

Du vil som sagt blive vejledt hele vejen når du booker en praktik med TryMedics, men der er nogle ting, du selv skal huske at stå for. Det er f.eks. ting som at booke og betale din flybillet, få de nødvendige vaccinationer, have styr på pas og det blå sygesikringsbevis.  

Derudover er det en rigtig god ide at tjekke hvordan du er dækket på din rejseforsikring, om du har et internationalt kreditkort, samt at få vekslet valuta i god tid.  

Tjek evt. priser på diverse ting, og planlæg i forvejen hvis du ønsker at foretage større køb, så du ved lidt om, hvor mange penge du skal lægge til side til dit ophold.