Tuesday, 09 August, 2022

Kornfri hundefoder


Kornfri hundefoder

Hunden er som bekendt menneskets bedste ven. Derfor fortjener alle hunde også kun det bedste. For rigtig mange hunde er det bedste kornfri hundefoder. Det skyldes, at den kornfrie mad både kan nedsætte allergi, give et mere blodsukker, gøre det nemmere at holde vægten og minimere mængden af afføring. Der er derfor rigeligt med grunde til at vælge kornfrit foder. Du kan eventuelt se nærmere på Hike kornfri hundemad

Undgå allergiske reaktioner 

Når du vælger at fodre din hund med kornfrie produkter, undgår du at hunden får lagermider. Det er nemlig ikke selve kornet, som hundene kan reagere på. Det er derimod de lagermider, som ofte gemmer sig i hundemad med korn. Lagermidernes ekskrementer kan forårsage allergiske reaktioner hos din hund. Når du vælger kornfri hundefoder, er du helt fri for både lagermider og deres allergifremkaldende ekskrementer. Ofte vil kornfrie produkter også være uden det allergifremkaldende konserveringsmiddel BHT. 

Mere stabilt blodsukker  

Da produkter med korn hurtigt bliver omsat til sukker, kan det resultere i store udsving i din hunds blodsukkerniveau. Ved helt at undgå korn, kan du derfor hjælpe din hund til et mere stabilt blodsukkerniveau. Især de billige kornholdige fodervarianter angiver blot korn som ingrediens. De uddyber altså ikke hvorvidt, der er tale om majs, havre eller hvede. Problemet med det er, at eksempelvis havre har en bedre glykæmisk værdi end hvede. Med andre ord vil det sige, at havre omdannes langsommere til sukker end det er tilfældet med hvede. Derfor giver havre også et mere stabilt blodsukkerniveau. 

Nemmere at holde en ideel vægt 

Ligesom det også er tilfældet med os mennesker, fordøjer hunde også de nemme kulhydrater først. Derfor vil hundefoder med mange let omsættelige kulhydrater give din hund en tendens til at ophobe store fedtdepoter. Hvis du i stedet fodrer med godt hundefoder uden korn, vil din hund i stedet have lettere ved at opretholde en ideel vægt.  

Mindre afføring 

Ofte vil hundemad uden korn give mindre afføring. Det skyldes til dels, at din hund skal have mindre portioner. Det skyldes til dels også, at mere af maden bliver optaget. Sagt med andre ord kommer der mindre ind – og derfor også mindre ud. 

Bedre ånde 

Når du skifter til hundemad uden korn, vil du også opleve, at din hund vil lugte mindre ud af munden. Det skyldes, at de kornfrie produkter minimerer den velkendte hundeånde. 

HIKE Kornfri hundemad 

HIKE har udviklet deres egen Kornfri hundefoder serie. Den er udviklet med særligt fokus på din hunds sundhed. Derfor er der ingen kunstige farve-, smags-, eller tilsætningsstoffer i opskriften. Hundemaden er produceret i Danmark. Derfor er der også fuld kontrol over både sikkerheden og alle råvarerne. Derudover bliver maden kun transporteret indenlands. Det skåner også miljøet.  

Flere forskellige varianter 

Hundemad uden korn fra HIKE matcher både din hunds alder og aktivitetsniveau. Det fås nemlig i flere forskellige varianter. På den måde kan du bedre vælge det helt rigtige foder til din hund. Varianterne spænder fra hvalp til seniorkost. Derudover er der også specialvarianter til eksempelvis meget aktive hunde.