Wednesday, 28 September, 2022

Udlej dit hjem til ferie


El tavler

Det er altid rart at tjene lidt flere penge. Gennem de seneste par år er udlejning af eget hjem som feriebolig blevet mere og mere populært. Ved at udleje dit hjem til turister, vil du komme til at tjene penge, når du selv er på ferie. Det gode ved at udleje er, at du selv kan bestemme, hvornår dit hjem skal være ledigt. Du kan læse mere om, hvordan du gør dit hjem klar til udlejning her.  

Sørg for at sikkerheden er i top 

Sikkerheden er et must for mange. Det er en god ide at forventningsafstemme med dine gæster, om du forventer, at de låser alle døre og porte, når de tager hjemmefra. Det er også en god ide at efterlade dem instruktioner til alarmer osv. Derudover er det rart for både dig og dine gæster, hvis du sørger for at der er styr på alt el i huset inden. Hvis din el tavle har det med at drille, kan reel-installation af en ny el tavle være en god investering. El tavler er forsyningen fra elnettet kommer ind i din installation, så el tavlen er helt essentiel. 

Gør hovedrent  

Når du udlejer dit hjem som feriebolig, er det vigtigt, at hygiejnen er i top. Ingen lejer vil synes det er rart at skulle bo i et hjem, som er snavset. Når du gør dit hjem rent, er det langt mere indbydende for gæsterne. Hvis du ikke føler, at du har tid til at gøre hjemmet helt rent inden hver gæst, er det vigtigt, at der er en klar aftale om renligheden inden. Her er det også en god ide at aftale, hvilken stand, du forventer, at de efterlader. Det gode ved udlejning er, at du nemmere kan finde motivationen til at gøre hovedrent, så det gavner både dig og dine gæster.  

Hav ekstra fokus på badeværelse og soveværelse  

Mange kan leve med, at det er en smule støvet i stuen, men meget få kan lide tanken om et snavset badeværelse og soveværelse. Især ikke, hvis det ikke er deres snavs. Det er i soveværelset og på badeværelset, hvor dine gæster skal have mulighed for at føle sig helt trygge. Det gør de nemmest, hvis det er helt rent. Derudover er det vigtigt at sørge for rene lagner og håndklæder, hvis gæsterne ikke selv skal medbringe.  

Giv plads til deres bagage  

Det er ikke fedt at leve ud af en kuffert. Hvis du gerne vil have, at dine gæster føler sig hjemme, er det en god ide at skabe plads til dem i huset. Hvis du har mulighed rydde skuffer og skabe, så der er plads til dine gæsters tøj og frakker, er det altid en rar ting. Du kan sagtens samle dine ting i et skab eller to, så der er plads til dine gæster. Hvis du efterlader dit tøj og sko i hjemmet, er det en god ide at låse det inde, så dine gæster ikke har adgang til det. Det giver både dig mere tryghed, men det gør også, at gæsterne ikke føler, at de bor i en fremmedes hus.