Tuesday, 09 August, 2022

Tre tips til at spare på strøm og varme


festtelt leje

Står I og skal afholde en stor fest for konfirmanden, brudeparret eller guldbrudeparret? Har I ikke lyst til, at hver enkelt gæst bruger strøm til sin mobil i jeres hjem efter de stigende elpriser? Og har I også lyst til at holde festen udendørs, uden at jeres gæster skal komme til at fryse gevaldigt? Ja, så kan et festtelt være lige sagen for jer. Et festtelt er ideelt til jer, der gerne vil afholde en fest i hjemlige rammer i et telt, der har trygge vægge og dermed ligner lidt en dagligstue, men samtidig står i haven og indbyder til forårs og sommerfornemmelser. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvordan I kan spare på strøm og el, blandt andet via et felttelt leje samt andre gode aktiviteter der reducerer jeres forbrug.  

Lej et festtelt på hele Sjælland 

Bor I på Sjælland og har brug for at leje et festtelt leje på hele Sjælland er der her en god anledning hertil. Med dette festtelt kan I holde lige netop den fest, I drømmer om, uden at gæsterne også bruger lejligheden til at tænde for jeres fjernsyn, stikke opladeren i jeres stikkontakt til børnenes Ipads, mobiltelefoner og så videre. Ja, måske lyder det lidt nærigt, men det er det ikke, taget i betragtning af de meget stigende el – og varmepriser. Her kan man godt tænke sig, at vi bliver nødt til at tænke lidt anderledes omkring “lån” af strøm og varme hos værtsparret. De har i forvejen bekostet festteltets leje samt mad, drikke og måske serveringspersonale. Dermed er de ikke også tjent med at skulle levere strøm til hele selskabet. Det kan endda være lige netop den anledning, der gør, at gæsterne er meget mere nærværende og får nogle kvalitetssnakke med sidemanden/kvinden, fordi de er langt væk fra deres normale skærmforbrug.  

Sluk for alle apparater om natten 

Når man sover, er der ofte en del apparater, der står standby alligevel. Her kan det være mikroovnen, fjernsynet, kaffemaskinen, opladning af en mobiltelefon og så videre. Disse standby funktioner er selvfølgelig mere energibesparende end fuld skrue, men stadig bruger de strøm. Gå gerne en runde om aftenen inden sengetid og se efter, at alle standby funktioner slukkes, med undtagelse af køleskabet, selvfølgelig. I vil sikkert blive overraskede over, hvor meget I kan spare på den konto.  

Spar på varmen med gode dyner 

Hvis I køber nogle meget varme dyner, kan I også spare på varmen, fordi I i stedet kan bruge dynen som varmekilde og skrue lidt mere ned for jeres varmeapparater. Dette gælder især for jer, der har gas som opvarmning. En varm sweater kan også være en god ide i stedet for at skrue op for varmen, ligesom bevægelse kan gøre en stor forskel. Dans en lille dans som pause fra hjemmearbejdet eller tv kiggeriet og din krop vil blive varm og ikke have brug for varme fra radiatoren. Det bliver du ovenikøbet glad af, så det er en win-win for alle.