Wednesday, 28 September, 2022

Køb tatami måtter til dit hjem for at give din indretning nyt liv


Tatami måtte

Kig på https://futon.dk/ for at finde tatami måtter til dit hjem. Tatami måtterne er lavet af ris strå. Riststrå kan optage og opleve kuldioxiden i et rum. Det giver et sundt og bedre indeklima på en naturlig måde. Den har en også en andre række fordelsagtige egenskaber, som mange danske boliger ville nyder godt af. Herudover er det også et lidt anderledes look, end hvad man normalt ser i danske huse. Så på den måde er det også lidt udfordrende og spændende at begynde at tænke i andre baner, end hvad man er vant til.

Anvendelsen af tatami måtter

I det gamle Japan brugte man måtterne over hele huset. De indikerede tydeligt, hvor man måtte have sko på. De er håndlavede og har en flot grøn farve. De modner så over tiden og skifter til en gullig farve. I vesten bruges de primært til senge, men også til kampidræt. Her fungerer det som gulv, hvorpå man kan konkurrere på. Man kan også bruge måtterne i et helt nyt rum for at give det et nyt look eller et nyt liv. Det skaber en speciel stemning i et rum, som kan være svær at skabe ellers.

Tatami seng

Man kan bygge en tatami seng op ved, at man lægger tre tatami måtter på gulvet. Ovenpå de tre måtter placere man så sin egen madras. Hvis man bygger sengen op på denne måde, så er man sikker på, at man får en solid seng og understøttelse af madrassen, som ikke vil ændre sig efter ens brug af den. Måtterne er meget bløde og kan bruges i et helt rum, hvis det er hvad man har brug for. Måtterne giver et meget solidt underlag, som er god bund til en solid seng, som kan sikre en god nattesøvn.

Tatami måttens egenskaber

Måtterne er noget, som kan bruges i hele huset. Det bliver i dag mere og mere populært i vesten at bruge dette japanske håndværk. Sengemiljøet er meget charmerende med deres smukke omrids og så deres lavtliggende madrasser. Det giver en alternativ sovemiljø, som mange i Danmark ikke har. Måtterne kan skabe et sundere indeklima, da de har en række egenskaber, som kan forbedre inde miljøet. Det er fugtregulerende, isolerende, temperaturregulerende og også mølsikker.

Tatami måttens rolle i Japan

Huse i Japan indeholder alle Tatami måtter. Deres gulve er belagt med disse Tatami måtter. Man bruger i Japan måtten til at indikere, hvad der er inde-arealer og hvad der er udearealer i deres huse. Det gør at man blandt andet ved, hvor det er acceptabelt at have sko på, og hvor man så ikke har sko på. Tatami måtter er også fugtregulerende. Den kan både optage og afgive fugt, hvilket gør at den kan være med til at kontrollere fugten i et rum. I starten blev måtterne lavet sådan dobbelt så lange som de var brede, men dette er ikke helt passende mere. Nu passer målene mere til hvor end man skal bruge dem henne i huset.