Tuesday, 09 August, 2022

Smartwatches – nu også til børn


Mit eget første ur som barn, var et lille gult et med velcrolukning og selvlysende visere, som jeg var meget stolt af. Det var dog sjældent, at viserne rent faktisk lyste nok op, til at jeg kunne se dem i mørket, og i øvrigt var jeg også bange for mørke, så det var ikke ofte at jeg befandt mig i mørke.

Anyways – alt dette bare for at sige: glæd dig til at opleve dit barn næsten revne af stolthed, når de får deres første ur. Med et ur følger også et ansvar for at lære klokken og holde styr på tiden, men det er kun sundt at få lært dette. Og med et nyt ur viser du også, at læring af den slags giver en belønning.

Værd at vide om dit barns nye smarte ur

Hvis du overvejer at købe et smartwatch til børn, så har vi samlet en række fif og råd her, som du lige kan overveje inden. Sådan nogle GPS ure, som smartwatches til børn jo egentlig er, har nemlig en række smarte funktioner, som kommer til at ændre jeres liv.

For det første kan dit barn se klokken. Det giver sig selv. Men du kan her vælge, om det skal vises digitalt eller som en almindelig urskive. På den måde kan dit barn træne i at aflæse begge dele. Derudover fungerer uret som en lille telefon, dog med primær adgang fra din egen telefon. I kan blandt andet ringe til hinanden, men du skal på forhånd beslutte, om det skal være med eller uden video. Derudover kan du også sende beskeder til barnet direkte på telefonen, men barnet har ikke mulighed for at svare. Du kan altså finde smartwatches og GPS ure til børn på nettet.

Tryghed for forældrene

Mange forældre vælger primært denne slags GPS ure, fordi det giver en ekstra tryghed for både dem og barnet. Smartwatches til børn er nemlig også en måde at overvåge barnet på, så man sikrer at man kan finde dem, hvis der en dag sker noget.

På barnets smartwatch findes desuden en SOS-funktion, hvor der hurtigt kan ringes til forældrene, hvis der skulle blive brug for det. Af navnet GPS ure fremgår det, at der indbygget i urene er en form for GPS, der kan tracke uret. Præcisionen på denne GPS afhænger af mange faktorer, så det kan aldrig erstatte at man selv holder øje med hvor barnet befinder sig.

Husk også friheden

Denne type ur giver mange forældre ro i sindet – og med god grund. Særligt i større forsamlinger, eller på ferier, hvor det er mere kritisk, hvis barnet bliver væk, er det en god idé altid at sørge for, at barnet har uret på.

Dog er det også vigtigt at huske på også at lære barnet at orientere sig, og at lære sig selv, at det er sundt for barnet at være ude af syne i et par sekunder. Uret må aldrig blive som et fængsel for barnet, for så stopper det med at være sjovt, og så risikerer du at barnet slet ikke vil gå med det.