Wednesday, 28 September, 2022

Skal man have et CVR nummer som freelancer? – find alle informationer her


Har du en drøm om at starte din egen virksomhed? Eller er du allerede i fuld gang med at finde hoved og hale i det administrative og leder efter svar på, skal man have et CVR nummer som freelancer? Så kan du finde svaret her.

Som freelancer er man en selvstændig arbejdstager, men der er forskellige måder at være freelancer på. Du kan enten vælge at arbejde som freelance lønmodtager eller som selvstændig freelancer, eller du kan være begge dele. Alt efter hvilken af de to former du er, har det en betydning i forhold til det administrative og CVR numre. 

Et CVR nummer kan bruges til at identificere din virksomhed og indhente praktiske oplysninger om din virksomhed såsom adresse, kontaktoplysninger og andet. Det bruges også til at blive registreret for moms samt andre skatter og afgifter. Som selvstændig freelancer er det vigtigt, at du har helt styr på det administrative, og her er mange regler, som man bør overholde for at ens virksomhed fremstår helt professionelt. Et CVR nummer gør det nemlig i de fleste tilfælde nemmere for andre virksomheder at samarbejde med dig og giver dig samtidig mulighed for at trække nogle af din virksomhedsudgifter fra i skat. Har du momspligtige kunder, kan det også være en fordel at være frivilligt momsregistreret. 

Er du stadig ikke afklaret, så kan du her læse meget mere om hvornår skal man have et CVR nummer som freelancer.

Hvornår skal man have et CVR nummer som freelancer?

At have en momspligtig omsætning betyder, at man skal betale og indberette moms for det, man sælger. Derfor skal man have et CVR nummer som freelancer. Som udgangspunkt skal du som selvstændig freelancer have et CVR nummer, hvis din omsætning overstiger 50.000 kr. om året. Dette er ikke baseret på dit overskud, men på den samlede omsætning om året. Udover momsregistrering får du med et CVR nummer adgang til den Digitale Post for virksomheden samt tilknyttet en erhvervs NemKonto. Derudover er der også andre fordele såsom opsparing i eget selskab. Du bør altså med stor fordel få registreret din virksomhed med et CVR nummer, som gør det administrative meget nemmere og sikrer din virksomheds troværdighed. Skal man have et CVR nummer som freelancer? – det korte og mest fornuftige svar er ja.

Det tager ikke lang tid at få registreret din virksomhed, og du kan med NemID nemt og hurtigt få tildelt et CVR nummer automatisk, og herefter er du klar til at modtage ordre fra dine kunder og vækste din omsætning.

Mangler du dog stadig hjælp eller mere information til at registrere din virksomhed, så bør du tage et kig på mere information om skal man have et CVR nummer som freelancer.