Tuesday, 09 August, 2022

Sæbebobler er fantastiske til bryllup og til leg


børn med sæbebobler

Elsker du også at se de farverige bobler svæve rundt i luften? Fascinationen stopper aldrig, lige meget hvilken alder man har. Hvem kender ikke den følelse, man havde som barn, da beholderen med sæbevand var tom, og man skulle forsøge sig med selv at lave det. Det blev aldrig rigtig godt, og de små tynde bobler sprang hurtigt. De bedste sæbebobler var altid dem, man kunne købe i butikken, og det bliver man aldrig for gammel til.

Videnskaben bag sæbebobler

Har du også lagt mærke til, at farve ændrer sig i boblerne? Det er fordi, at tykkelsen hele tiden ændrer sig, når de flyver rundt i luften, og derfor er bølgelængderne forskellige. Når vandet fordamper, bliver de tyndere, og dermed kommer andre farver til syne. Du ved, at din boble er ved at springe, når den begynder at blive gul, da det er den, der kræver den mindste bølgelængde.

Måske har du også undret dig over, at de altid er runde. Det er fordi, det er her at overfladen er minimeret mest i forhold til den luft, som omslutter boblerne. Nogle gange kan man også spejle sig i de små runde luftblærere. Det er fordi, de opfører sig lidt ligesom en vandpyt. Lyset bliver reflekteret.

bobler

Sæbebobler til brylluppet

Hvis man ikke ligefrem drømmer om at få kastet ris på sig, når man kommer ud af kirken, efter man er blevet gift, kan det være et godt alternativ, at gæsterne puster bobler. Der er også det upraktiske ved ris, at det kan tiltrække rotter og mus, og det er ikke ligefrem dem, kirken har mest lyst til at have som gæst.

Sæbeboblerne kan desuden give de smukkeste billeder til brudeparret. Og så slipper de også for at have ris i håret og i tøjet. Der er ikke noget værre, end at man har brugt flere timer hos frisøren, for så at skulle ødelægge sin frisure efter en tur i kirken. Hvis gæsterne ikke puster nok bobler, kan man købe en maskine og sætte ved jorden, som producerer tusindvis af bobler.

Underholdning til alle aldre i timevis

Alle børn holder af denne leg. Drenge som piger. Den er en af de billigste måder at underholde sit barn i timevis. Hvis man ønsker at spice legen lidt op, eller hvis man har et af de vilde børn, kan man eventuelt købe en blaster, som sprøjter utallige bobler ud i minuttet.

Skal man for eksempel holde børnefødselsdag, kan man jo købe en pakke med mange i, og gøre det til præmien ved en skattejagt. Alle vennerne vil elske det. Og til de mindre børn, fås der også pakker med eksempelvis Gurli Gris. Til de større kan man få udstyr til at lave kæmpebobler.

Mange hunde elsker også at bide efter de svævende bobler. Det må siges at være underholdning for hele familien. Legen der aldrig bliver kedelig. Husk at købe ekstra sæbevand, så du ikke selv skal til at mixe. Så er du garanteret vejens flotteste sæbebobler.