Wednesday, 28 September, 2022

Nye regler for told og moms i England efter Brexit


moms i England

Storbritannien har forladt EU, og reglerne for både told og moms i England er blevet ændret efter Brexit. Det gør, at mange ikke længere er klar over, hvad der gælder og hvornår – og dermed hvor meget en vare reelt koster, hvis de bestiller den i England.  

Dette er blot ét problem blandt flere, så hvis du vil blive klogere på nogle af de områder, hvor du skal være opmærksom, nu hvor Brexit er trådt i kraft, så kan du læse mere her, hvor vi gennemgår netop dette. 

Registrering af din virksomhed 

Når momsen ændrer sig i et givent land, så skal du også være opmærksom på din egen virksomhed, hvis den altså har kontakt med det givne land.  

Det kan nemlig have alvorlige økonomiske konsekvenser at registrere sin virksomhed forkert, der kan gøre til krav om regnskabs- og skattepligt i det land, hvor din virksomhed var registreret forkert. 

Hvis du vil være sikker på, at din virksomhed er registret korrekt, så kan du finde mere rådgivning i forhold til netop dette her hos https://www.timevat.com/, der er eksperter indenfor emnet, og gerne vil hjælpe dig i den rigtige retning. 

Hvis du benytter dig af denne mulighed, slipper du for at sætte dig ind i registreringsblanketter og dokumentation, og du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt. 

Modtagelse af varer fra Storbritannien 

Modtager du varer fra Storbritannien som privatperson, der koster mere end 80 kr., så skal du altid betale moms. Derudover skal du altid betale moms for spiritus, vin, øl og tobaksvarer, parfume og eau de toilette, uanset prisen. 

Momsen i England svarer til den danske moms, og ligger altså på 25% af varens pris. 

Tolden er til gengæld noget svære at regne med. For det første skal du aldrig betale told, hvis du køber varer for mindre end 1150 kr. Derudover skal du heller ikke betale told, hvis du køber varer for mere end 1150 kr., der alle har oprindelse i Storbritannien, hvilket du skal kunne dokumentere. Det betyder, at de skal være produceret i Storbritannien, og ikke blot sælges der. 

Hvis varerne ikke har oprindelse i England, og du køber for mere end 1150 kr., skal du betale en told alt afhængig af den specifikke vare.  

Forsendelse af pakker eller breve til England 

Hvis du vil sende enten pakker eller breve til England, kræver det nu en tolddeklaration, som du blandt andet kan udfylde via Post Nords hjemmeside. Hvis du gør det herigennem, overfører de informationen til Royal Mail digitalt, og behandlingstiden bliver så kort som muligt. 

Det er dog kun hvis pakken har en værdi på mere end 39 pund – altså det der svarer til godt og vel 300 kr. – at de britiske myndigheder pålægger pakken told. 

Momsen i England ligger på 20% og denne – sammen med told og eventuelle ekstragebyrer – betales af modtageren.  

Hvis du er i tvivl om nogle af reglerne, kan du nå langt med en google søgning, hvor du kan finde den forklaring, der passer bedst til lige netop dit eksempel.